Please select To the mobile version | Continue to access the desktop computer version
12Next
Return to list New
View: 1226|Reply: 17

Speakers not showing again

[Copy link]

4

Threads

13

Posts

62

Credits

Member

Rank: 2

Credits
62
Post time 2023-09-07 11:52:27 | Show all posts |Read mode
Edited by amdbeelink at 2024-04-04 20:33

EDIT: CMOS reset fixed it (turn off PC, unplug HDMI and use a pin to
press the Cmos button on the front for 5+ seconds, then wait a minute)
If anyone can explain why this works, comment below thanks.

EDIT April 2024: Speakers failed again after a restart. So I shut down, unplugged everything except keyboard & mouse at the back, then pinned the cmos button for 10 seconds. Booted up....... still no speakers.... then I did another RESTART and bam it works. I don't know why but okay :D

Windows 10. Beelink AMD Ryzen 7 mini PC. Frequently in the morning
(after the PC was off/ standby overnight) the speakers are not showing
up in the sound settings (only HDMI monitor shows as sound output
device). Please help.
Reply

Use magic Report

0

Threads

744

Posts

2733

Credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Credits
2733
Post time 2023-09-07 15:53:41 | Show all posts
Hello there, , could you pls send us a picture of the sn code on the bottom of the machine? then we could send you the driver to update to see if that could work, thanks.
Reply Support 1 Not support 0

Use magic Report

4

Threads

13

Posts

62

Credits

Member

Rank: 2

Credits
62
 Author| Post time 2023-09-07 11:56:30 | Show all posts
Reply Support Not support

Use magic Report

4

Threads

13

Posts

62

Credits

Member

Rank: 2

Credits
62
 Author| Post time 2023-09-10 17:12:33 | Show all posts
Edited by amdbeelink at 2023-09-10 20:01

D37502CF50384

Driver link would be much appreciated because I couldn't find it.
Reply Support Not support

Use magic Report

4

Threads

13

Posts

62

Credits

Member

Rank: 2

Credits
62
 Author| Post time 2023-09-11 12:37:10 | Show all posts
Edited by amdbeelink at 2023-09-11 12:46

Any ideas on the driver?

SER3-37-E
Reply Support Not support

Use magic Report

0

Threads

744

Posts

2733

Credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Credits
2733
Post time 2023-09-11 16:18:13 | Show all posts
Hello there,
sorry for the late reply.
Driver:   https://mega.nz/file/vjpElY4A#j4 ... 5hFCjlcSIsGQd6NDUfE
Tutorial:  https://mega.nz/file/mvAS1bQK#xX ... LDUFcxN5WUi6OrYy2js
Hope it helps, Have a nice day!
Reply Support Not support

Use magic Report

4

Threads

13

Posts

62

Credits

Member

Rank: 2

Credits
62
 Author| Post time 2023-09-11 17:55:48 | Show all posts
Edited by amdbeelink at 2023-09-11 18:01

I downloaded and unzipped, folder seems to have only LAN , BT & WIFI folders? But I need audio.

Following the update driver steps for other devices, PC said "unable to install your PCI device"

Or, if I try to update "high definition audio device" it says "the best drivers... are already installed"
Reply Support Not support

Use magic Report

4

Threads

91

Posts

632

Credits

Senior Member

Rank: 4

Credits
632
Post time 2023-09-11 22:24:16 | Show all posts
I have always had this problem with my 1+ year old SER5 5600H, in Windows and Linux, you just need to reboot... I never found a solution for this.
SER5 5600H 32/500 - MX Linux
Reply Support Not support

Use magic Report

4

Threads

13

Posts

62

Credits

Member

Rank: 2

Credits
62
 Author| Post time 2023-09-12 12:23:27 | Show all posts
Edited by amdbeelink at 2023-09-12 13:17

I wish rebooting still worked. Actually I use the mono output from my LG monitor. Mono is good enough for me but it has a whine which is driving me crazy. External usb soundcard also has a whine.

This issue is making me want to change my PC, even though it's a few months old.

I need to use a comfy compact keyboard (I use a $100 thinkpad external laptop style keyboard which is only compatible with Windows 10) otherwise I would upgrade to Win 11.

If anyone has a solution that would mean I don't need to buy a new PC, I would be very greatful.

Reply Support Not support

Use magic Report

0

Threads

744

Posts

2733

Credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Credits
2733
Post time 2023-09-12 16:10:18 | Show all posts
Please try to clear cmos to see if that could work,  pls   unplug the power supply and HDMI cable. Please try to hit the hole of "CLR CMOS" with a needle or a pin for about 5-10 seconds.A few minutes later, plug the power supply and HDMI cable, turn on the PC again.
Reply Support Not support

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Sign up

Points Rules

Quick Reply To Top Return to the list