Please select To the mobile version | Continue to access the desktop computer version
Author: samuecole

SER6 Pro - New - Displayport Not Working?

[Copy link]

0

Threads

40

Posts

1847

Credits

Gold Member

Rank: 6Rank: 6

Credits
1847
Post time 2023-05-17 15:26:02 | Show all posts
Good job man, very good info, now everybody can solve the problem.
Reply Support Not support

Use magic Report

1

Threads

4

Posts

47

Credits

Newbie

Rank: 1

Credits
47
Post time 2023-05-18 00:57:52 | Show all posts
hello i have a question DP to DP cable ?
Reply Support Not support

Use magic Report

0

Threads

5

Posts

64

Credits

Member

Rank: 2

Credits
64
Post time 2023-05-18 04:28:19 | Show all posts
fabianrangel replied at 2023-05-18 00:57
hello i have a question DP to DP cable ?

DP 1.4 to HDMI cable works for me.
Reply Support Not support

Use magic Report

1

Threads

4

Posts

47

Credits

Newbie

Rank: 1

Credits
47
Post time 2023-05-18 06:47:03 | Show all posts
cjq11218 replied at 2023-05-18 04:28
DP 1.4 to HDMI cable works for me.

weird cuz i have tried  DP tp hdmi and adapter  DP to Hdmi and nothing works, what brand is your cable?
Reply Support Not support

Use magic Report

0

Threads

40

Posts

1847

Credits

Gold Member

Rank: 6Rank: 6

Credits
1847
Post time 2023-05-18 16:41:44 | Show all posts
Brand doesn't matter as long as DP connector is 1.4+
Reply Support Not support

Use magic Report

0

Threads

1

Posts

14

Credits

Newbie

Rank: 1

Credits
14
Post time 2023-05-23 15:26:50 | Show all posts
I have a dp1.4 but the second monitor i want to use temporarily doesn't actually have DP.   Neither does the primary monitor. I have several DP to HDMi adapters , most say 4kx2k.  The 1.4 adapters are expensive.

This worked for me.  My DP to old VGA cable. ( monitor had that)
But DP to DVI did not work.

  The resolution im going for is fine for now but it works.  They need to put a piece of paper in there or do a bios update.  People are likely to waste hours on this.

Reply Support Not support

Use magic Report

1

Threads

3

Posts

47

Credits

Newbie

Rank: 1

Credits
47
Post time 2023-07-15 07:10:03 | Show all posts
Edited by fire111 at 2023-07-17 21:25

I've tried everything and it's still not working. I bought this unit because it said it had 2 hdmi outlets. Not sure why they sent me one with a dp. my 1.4 to 2.0 adapter does not work. my 4k adapter does not work ..do you think maybe I need a dp to hdmi cable without using an adapter? I'm about to send this thing back after 4 days of time wasted.

So after 6 days of wasted time I figured it out. Use a dp to hdmi adapter that has ACTIVE on it. I got one from amazon, it was $20 canadian


Cable Matters Active DisplayPort to HDMI Adapter (Active DP to HDMI Adapter) Supporting Eyefinity Technology and 4K Resolution
Reply Support Not support

Use magic Report

0

Threads

1

Posts

14

Credits

Newbie

Rank: 1

Credits
14
Post time 2023-11-22 12:01:43 | Show all posts
Hi - the basic Display port to HDMI cables do not work you need an Active cable of better quality and these work.
Reply Support Not support

Use magic Report

0

Threads

3

Posts

34

Credits

Newbie

Rank: 1

Credits
34
Post time 2023-11-25 19:08:40 | Show all posts
Edited by video-OLV at 2023-11-28 00:33

I have ser6 Max 7735 and the Displayport is also not working. Even with the DP 1.4 cables.
HDMI and USBC-HDMI is working fine.
Reply Support Not support

Use magic Report

0

Threads

3

Posts

34

Credits

Newbie

Rank: 1

Credits
34
Post time 2023-12-06 22:06:14 | Show all posts
I have ordered a active DP 1.4 to HDMI 2.0 cable. I hope this is a solution, as written above
Reply Support Not support

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Sign up

Points Rules

Quick Reply To Top Return to the list