Please select To the mobile version | Continue to access the desktop computer version
View: 1696|Reply: 2

Hardware/ software decoding issues

[Copy link]

3

Threads

9

Posts

109

Credits

Member

Rank: 2

Credits
109
Post time 2019-07-20 01:01:42 | Show all posts |Read mode
My box has many problems playing videos; mostly videos at 4k and H265 1080p. So for example on Kodi, I have video playback stuttering if hardware accelaration is off. If I enable it, I get smoother playback but sometimes sound goes off and there's this bar at the bottom of the video that changes color. Same story on any other video player like VLC player, MX Player, Archos media player. I usually need to tweak many video/audio options, disabling hardware video decoding and enable only audio decoding through software, because with the default options most of the videos don't even play. I don't know if this is a firmware issue (the box is updated to the latest firmware) or the box is just broken, I have tried many options and tweaks but I haven't been able to have a decent video playback experience.
2019-07-10 00.43.55.jpg
2019-07-10 00.44.24.jpg
Reply

Use magic Report

0

Threads

15

Posts

78

Credits

Member

Rank: 2

Credits
78
Post time 2019-07-22 17:36:04 | Show all posts
Can you upload video sample somewhere so I can download and try on my box in Kodi?
Reply Support Not support

Use magic Report

382

Threads

4007

Posts

110K

Credits

Administrator

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Credits
11602
Post time 2019-07-22 18:44:50 | Show all posts
Hellio
Is it all like playing all videos? Maybe you have broadcast the unsupported Dolby or DTS, ac3 formats, will you have this problem with your own MoviePlayer? Can you send us the original video for testing? We need more information to determine the cause of the problem.
Reply Support Not support

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Sign up

Points Rules

Close

Hot TopicsPrevious post /1 Next post

Quick Reply To Top Return to the list